Iedereen, ook de allerarmste, heeft recht op die eerste euro die nodig is om geld te verdienen. Sinds 2005 heeft Microkrediet voor Moeders via lokale partners meer dan EUR 700.000 geïnvesteerd in meer dan 27.000 vrouwen in 7 landen in Azië. 

Samenwerken met lokale partners

Microkrediet voor Moeders werkt op projectbasis samen met ruim 25 lokale partners. Met elke partner hebben we een microkrediet programma op maat ontwikkeld dat volledig is afgestemd op de behoefte van een specifieke groep vrouwen. Het karakter van onze projecten verschilt per land. Zo ondersteunen we in Laos een vrouwencoöperatie die bamboe producten vervaardigt en in India helpen we een groep vrouwelijke bedelaars kleine winkeltjes opzetten die wierook, geverfde sari’s en levensmiddelen verkoopt.

 

Samen met onze lokale partners zijn we met verschillende projecten actief in:

Zorgvuldigheid en zelfredzaamheid

Wij wegen zorgvuldig af met welke partner een samenwerking wordt aangegaan. Voordat we van start gaan, is een projectbezoek en het inzien van business plannen per vrouw een must. Als het eenmaal zover is, verstrekt de partner gemiddeld EUR 200 aan iedere vrouw. De afgesproken rente die de vrouwen terugbetalen, gebruiken de partners om eigen kosten te dekken. Ook investeren we in capacity building van onze partners om hun kennis & kunde op microkrediet gebied te versterken. Eenmaal op de rit, bezoeken wij projecten jaarlijks en nemen poverty assessments af om te meten of we daadwerkelijk de zelfredzaamheid van vrouwen vergroten.

Get involved. Donate now
€16,5
With EUR 16.50 per month, we can help one woman on her way towards economic independence.
€50
Starting at EUR 50 a woman in Nepal can buy one goat to sell milk.
€130
Starting at EUR 130 a woman in Indonesia can start her own sewing studio.
€275
Starting at EUR 275 a woman in India can buy one cow. Producing 4 liters of milk every day, which can be sold for an average of EUR 1.75.
Other
From EUR 5,000 we can indicate in which country your donation will be spent. And a new project can be started from EUR 9,000 onwards.