Iedereen, ook de allerarmste, heeft recht op die eerste euro die nodig is om geld te verdienen. Sinds 2005 heeft Microkrediet voor Moeders via lokale partners meer dan EUR 350.000 geïnvesteerd in meer dan 20.000 vrouwen in 7 landen in Azië. 

Samenwerken met lokale partners

Microkrediet voor Moeders werkt op projectbasis samen met ruim 20 lokale partners. Met elke partner hebben we een microkrediet programma op maat ontwikkeld dat volledig is afgestemd op de behoefte van een specifieke groep vrouwen. Het karakter van onze projecten verschilt per land. Zo ondersteunen we in Laos een vrouwencoöperatie die bamboe producten vervaardigt en in India helpen we een groep vrouwelijke bedelaars kleine winkeltjes opzetten die wierook, geverfde sari’s en levensmiddelen verkoopt.

 

Samen met onze lokale partners zijn we met verschillende projecten actief in:

Zorgvuldigheid en zelfredzaamheid

Wij wegen zorgvuldig af met welke partner een samenwerking wordt aangegaan. Voordat we van start gaan, is een projectbezoek en het inzien van business plannen per vrouw een must. Als het eenmaal zover is, verstrekt de partner gemiddeld EUR 108 aan iedere vrouw. De afgesproken rente die de vrouwen terugbetalen, gebruiken de partners om eigen kosten te dekken. Ook investeren we in capacity building van onze partners om hun kennis & kunde op microkrediet gebied te versterken. Eenmaal op de rit, bezoeken wij projecten jaarlijks en nemen poverty assessments af om te meten of we daadwerkelijk de zelfredzaamheid van vrouwen vergroten.

Get involved. Donate now
€9
With EUR 9 per month, we can help one woman on her way towards economic independence.
€43
With a loan of EUR 43 a woman can buy her own sewing machine.
€68
With a loan of EUR 68 a woman can start growing rice, vegetables and fruit.
€91
The average loan for purchasing cattle is EUR 91 per woman.
Other
With EUR 4.250, we can start a whole new project for 50 women.